Ensembler


Duo med Anders Ericson, teorb & barockluta

www.andersericson.net


HÄRDELIN/WEST/LÅNGBACKA

Med syfte att sudda ut gränser och öppna ögon, öron. För att höra musiken på ett nytt sätt. Musik av Monteverdi, Dowland och von Bingen sjungs och spelas med en doft av svensk urskog och universell minimalism. Tidig musik blandas med traditionell folkmusik. Alla texter är översatta till svenska, och de tre musikerna ”försvenskar” därmed några klassiska verk och gör dem till sina egna. Emma Härdelins karaktäristiska sång ger barockmusiken en ny röst, tillsammans med Lisa Eriksson Långbackas känsliga spel på ackordeon och Kristine West´s flöjtspel med rötter i både folkmusiken och den tidiga konstmusiken. Tillsammans gör de en unik konsert med utgångspunkt i det musikaliska utbyte som funnits mellan människor och kulturer i alla tider.

Premiärkonsert 11 juli på Musik vid Dellen.
Konserter 2-4 februari 2018 i Hudiksvall samt 13 februari i Falun.

Med stöd av Musikverket & Stiftelsen Längmanska Kulturfonden.

7M3A9407


Trio med Marcus Mohlin och Stina Petersson

Kristine West, Stina Petersson och Marcus Mohlin träffades under sin studietid vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. De bildade en ensemble 2012, i samband med en turné som blev starten på deras samarbete. De har sedan dess gett cirka 50 konserter tillsammans som trio, samt otaliga konserter i olika former av duo- och gemensamma ensemblekonstellationer. Ensemblen har lovordats för sitt samspel och kommunikation, såväl sinsemellan som med publiken, och deras spel kännetecknas av en nukänsla och spontanitet.

Ensemblen är aktuell med sin första hela CD som ensemble: J.S. Bach – Flute Sonatas, på skivbolaget Daphne. (www.daphne.se)

Lyssna på Spotify


Recorda

En flöjtkvartett bestående av Kristine West, blockflöjt, Joel Nyman, violin, Nina Söderberg, viola, och Frida Bromander, cello.

Lyssna på Spotify